Veel gestelde vragen
Hieronder vindt u vragen die veel aan ons worden gesteld. Staat uw vraag er niet tussen, of is het antwoord nog niet geheel duidelijk voor u? Neem contact met ons op. Op werkdagen zijn wij van 08:00 tot 18:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 072-5714878.
Indien wij niet in de gelegenheid zijn om u persoonlijk te woord te staan, of indien u belt buiten onze werktijden krijgt u ons antwoordapparaat aan de lijn. U kunt hier u bericht achterlaten of een mail sturen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.
Deze pagina wordt verder aangevuld met veel gestelde vragen.
Kom snel weer terug
Nee, u heeft geen verwijzing van uw huisarts nodig. Al onze disciplines zijn een vrij toegankelijke vorm van zorg.
Om te beoordelen of u met uw klachten bij ons terecht kunt, zullen wij tijdens de uitgebreide anamnese en lichamelijk onderzoek letten op signalen van onderliggende ziektes en eventuele afwijkingen.
Blijkt er sprake te zijn van contra-indicaties (ook wel rode vlaggen genoemd), wordt u doorverwezen naar uw huisarts.
Voor de actuele tarieven van Instituut voor Biocybernetische Therapie Dreumer, kijk verder op onze pagina “Tarieven”
Nee, de behandelingen van Instituut voor Biocybernetische Therapie Dreumer vallen in principe niet onder de basisverzekering, maar wordt door de meeste verzekeringen wel vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Een overzicht van de aanvullende verzekeringen die osteopathie geheel of gedeeltelijk vergoeden kunt u vinden op onze pagina “Vergoedingen”
Uitzondering is de fysiotherapie
Fysiotherapie zit gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. Wat u precies vergoed krijgt, hangt af van uw leeftijd en de reden waarom u fysiotherapie krijgt. U kunt zich aanvullend verzekeren voor fysiotherapie die niet in de basisverzekering zit.
Vergoeding fysiotherapie jongeren tot 18 jaar
Jongeren tot 18 jaar krijgen de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed. Hebben deze behandelingen niet het gewenste resultaat? Dan vergoedt de zorgverzekeraar eventueel meer behandelingen (maximaal 9).
Jongeren met een chronische aandoening kunnen alle behandelingen voor fysiotherapie vergoed krijgen. In de Zorgverzekeringswet staan deze aandoeningen opgesomd in de zogenaamde chronische lijst. Deze lijst bevat veel medische termen. U kunt ook bij uw zorgverzekeraar of fysiotherapeut navragen of u een aandoening heeft die op deze lijst staat.
Vergoeding fysiotherapie 18 jaar en ouder
Heeft u een chronische aandoening? Dan krijgt u fysiotherapie en oefentherapie vergoed vanaf de 21e behandeling. U betaalt de eerste 20 behandelingen dus zelf. Deze 20 behandelingen gelden per aandoening en niet per kalenderjaar.
In de Zorgverzekeringswet vindt u alle chronische aandoeningen. Deze chronische lijst bevat veel medische termen. U kunt ook bij uw zorgverzekeraar of fysiotherapeut navragen of u een aandoening heeft die op deze lijst staat.
Heeft u geen chronische aandoening? Dan wordt de fysiotherapie niet vanuit de basisverzekering vergoed.
Deze informatie over de vergoedingen fysiotherapie en meer kunt u ook teruglezen op deze pagina van de rijksoverheid.
Bent u verhinderd op het moment van de afspraak, geef dit dan tenminste 24 uur vóór aanvang van uw behandeling telefonisch aan ons door. Er kan dan iemand anders in uw plaats komen. Bovendien kunt u dan meteen een nieuwe afspraak maken. Afspraken die niet tijdig afgezegd zijn worden bij u persoonlijk in rekening gebracht.
U kunt de afspraak wijzigen of afzeggen door te bellen naar 072-5714878.
Vragen met betrekking COVID-19
Ja, Instituut voor Biocybernetische Therapie Dreumer is gewoon open tijdens de gewone openeningstijden voor telefonisch overleg of om een afspraak te maken.
Heeft u vragen? schroom niet om contact met ons op te nemen!
Wij zijn blij dat onze praktijk open is en dit willen wij ook graag zo houden. Er zijn voor ons een aantal regels waaraan wij ons moeten willen houden.
Het beleid dat wij volgen is dat we alleen mensen in de praktijk kunnen toelaten waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze gezond zijn. Dit is voor uw en onze veiligheid.
Wij zien u graag op uw afspraak, maar heeft u koorts, tenminste 38° Celsius met daarbij luchtwegklachten zoals hoesten, kortademigheid en longontsteking, dan is het niet verstandig de afspraak bij uw therapeut door te laten gaan en verzoeken wij u deze te annuleren.
Wij adviseren bij verkoudheidsklachten een zelf test te doen. Indien deze negatief is kan de afspraak doorgaan maar vragen u dan wel een mondmasker te dragen.
Mocht u niet zeker weten of u op basis van uw gezondheid uw afspraak door moet laten gaan, neem dan even contact met ons op.
Wij hopen op uw begrip en medewerking ten aanzien van dit verzoek. Bij voorbaat dank alvast.
Nog wat extra belangrijke aanwijzingen:
- Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd.
- Neem twee grote badhandoeken mee voor de behandeltafel. Hier komt u op te liggen.
- Volg de aanwijzingen van onze therapeuten op.
- Kom alleen naar uw afspraak, alleen bij uitzondering mag maximaal 1 ouder of begeleider meekomen.
- Graag voor uw behandeling plaatsnemen in de wachtruimte. U wordt binnen gevraagd.
- Verlaat na uw behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk.
- Gebruik het toilet zo beperkt mogelijk vanwege hygiëne maatregelen.
- Mobiele telefoons blijven in de tas of broekzak en worden niet gebruikt in de praktijk.
Wij zullen u ontvangen met een glimlach maar u de hand niet schudden. In de behandelkamer houden we ons aan de richtlijn van onze beroepsorganisaties welke zijn gemaakt in samenspraak met het RIVM en hebben we aanvullende hygiënemaatregelen genomen voor de bescherming van de cliënt en de behandelaar.
Mocht u ondanks onze voorzorgmaatregelen twijfelen of vragen hebben, neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord en samen komen wij er met elkaar uit.
Wij danken u hartelijk voor uw medewerking en hopen u snel weer te mogen begroeten!
Het RIVM geeft hiervoor duidelijke richtlijnen:
Thuisblijven of bellen naar de huisarts?
Heb je verkoudheidsklachten of verhoging tot 38,0 graden Celsius?
Blijf thuis, bel uw afspraak bij Instituut voor Biocybernetische Therapie Dreumer af, ziek thuis uit en zorg dat je anderen niet besmet. Houd dus afstand tot andere mensen. Je hoeft de huisarts niet te bellen. Je klachten zijn mild.
Worden je klachten erger?
- Je hebt koorts (meer dan 38 graden Celsius) en je hoest of ademt moeilijk?
Dan moet je wel bellen met de huisarts of huisartsenpost. Neem bij ernstige klachten direct contact op.
Het RIVM geeft duidelijk richtlijnen:
Wat kun je zelf doen?
De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:
- Was je handen regelmatig;
- Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
- Gebruik papieren zakdoekjes;
- Geen handen schudden;
- Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt.
Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.
Vanaf 25 februari 2022 zijn de regels rondom COVID-19 versoepeld. De regels t.a.v. de verplichting om vanaf 13 jaar een mond-neusmasker te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes zijn komen te vervallen.
Wij zien u graag op uw afspraak, maar heeft u koorts, tenminste 38° Celsius met daarbij luchtwegklachten zoals hoesten, kortademigheid en longontsteking, dan is het niet verstandig de afspraak bij uw therapeut door te laten gaan en verzoeken wij u deze te annuleren.
Wij adviseren bij verkoudheidsklachten een zelf test te doen. Indien deze negatief is kan de afspraak doorgaan maar vragen u dan wel een mondmasker te dragen.
Mocht u niet zeker weten of u op basis van uw gezondheid uw afspraak door moet laten gaan, neem dan even contact met ons op.
Wij hopen op uw begrip en medewerking ten aanzien van dit verzoek. Bij voorbaat dank alvast.